pondělí 2. dubna 2018

Obezita versus Hubnutí


O obezitě a hubnutí se hodně mluví. Dovolte mi tedy také, prosím, vyjádřit zde svůj názor (můj osobní celostnější naturopatický názor, se zaměřením na pH vyváženou stravu): doplňuji zde názory ,,odborníků“, (nejen) o moje doporučení na receptář: www.atjstekrasna.blogspot.com , který nazývám vzorem receptáře 3. tisíciletí ,,po Kristu“, kde ve své podstatě jde o ,,návrat ke kořenům“ ve zdravém slova smyslu. (Kdo by případně měl námitky k uvedenému receptáři co do jeho smyslu, ten nechť si nejprve vše důvěryhodně otestuje řádně, a dlouhodobě, ideálně pod mým ,,Laickým“ dozorem, a pak teprve se k tématu případně vyjadřuje). A dále prosím se zde k tématu chci vyjádřit, šířeji, širším úhlem pohledu, v širších souvislostech.., coby jednak bývalý finanční analytik pro soukromou a korporátní klientelu,..nejen však:

Nedělám si příliš iluze o tom, že má zdejší slova naleznou u společnosti reálného vyslyšení, v důsledcích svých.., ale.. přeci jen mi to nedá, plním si tak, v tomto životě mém, pozemském, svou povinnost před Bohem, před národem, před současnou a případně i budoucí civilizací, před sebou:

(v textu se častěji objevuje slovíčko ,,například“, ale myslím si, že vždy je na správném si místě, svém)

Víte, Lidé, jak vidím, vnímám, dělávají, mnoho hloupostí. ( Je také pravdou, že to obvykle velmi těžce nesu, zejména psychicky. ) Což nutně by nemuselo vždy být špatné, když by však nešlo o život, o zdraví.., v důsledcích svých.. Národů. Je pravděpodobné, že Lidstvo, Lidé, jsou tak ,,rozjetí“, jak ruský vlak (viděli jste ruský vlak? Jeho hustota hmoty železné je robusní, je z něho cítit těžká energie, oproti vlakům jiným, například...tedy, nic proti ničemu ruskému, ruština obecně se mi Líbí, mám k ní, k jazyku tomuto, Lásku svou, avšak, k Lásce ke způsobům vedení společnosti pod vlivem tekutiny ,,stolýXnaja“ a jí obdobné například mívám obvykle odpor, i když umím pochopit, že i na této úrovni mohou Lidé někteří, i mnozí, nalézat, a také nalézají svá si přáteství. Vedení společnosti, státu, národa, národů, bych jim však, těmto Lidem pokud možno, raději nesvěřoval. Proč? Protože alkohol obecně, ten prodávaný, či po domácku vyráběný, a jim podobný, v jakémkoli množství, je, myslím, zhoubou zdraví, lidí, Lidstva).

No, jak píši, Lidé dělají v životě svém, mnoho hloupostí.

Jak poznat, rozpoznat hloupost od jednání nehloupého? Přinejmenším, když se zaměříme na důsledky počínání, s dopady na život, na životy, na zdraví, na důsledky i ekonomicko-sociální, které pak mívají přímý vliv na kvalitu zdraví i na život. Vše ostatní je, myslím, pomíjivé. Jelikož když člověk přijde o své zdraví, o život, nemá už nic na tomto světě. Tomu, myslím, by mělo odpovídat veškeré chování, snažení se, tvoření, člověka, národů, Lidstva.

Žel, skutečnost je jiná.

Jaká?

Zastavme se nyní trochu u tématu ,,stárnutí populace“ České, avšak nejen České, ale v širším měřítku, kterou ohlašují různé státy Evropy, Japonsko...možná i jiné státy...tedy, zastavme se nyní zde u tématu ,,vymírání populace“. Dle statistik, aby národ, například Český, mohl být zachován, zachováván, je zapotřebí, aby ženy rodily děti v počtu alespoň 2,1 dítě na jednu ženu, například...avšak průměr porodnosti dnes je v naší zemi České dle demografů prý cca 1,6 dítěte na jednu ženu… A jsou to stejní demografové, kteří nám veřejně v médiích, při rozhovorech s nimi radostně ohlašují, že v naší zemi zaznamenali meziroční ,,nárůst porodnosti“ tím, že nyní rodí ženy, které se rozhodly mít děti v pozdějším věku kolem 30 let, například.. Tedy, pracují s emocemi Lidí..Tato radost nedává Lidem, společnosti, však myslím, skutečné uvědomění o závažnosti situace.

Historicky víme, že se vedly války o území různá, i o naše území, se vedly války, zemřelo při nich mnoho milionů Lidí, i Čechů, českých židů například zemřelo mnoho. Země, které se vyhrabaly z tohoto utrpení, dnes svým vlastním hloupým počínáním otevírají hranice národům cizím, kteří nemusejí bojovat, aby zde mohli žít. Nápomocnou silou jim v tom mohou být různě vyvolávané nepokoje, války drancující jejich území, kam si pak pohodlně agresoři i jim podobní, nastěhují své obyvatelstvo. Jak jim pomáháme? Inu, právě tím stárnutím populace, jejím vymíráním. Jak by mohli senioři nemohoucí, či Lidé již vymřelí, ubránit svou vlast, své příbytky, před případnými nájezdníky? To nejde. Naopak zde nyní máme situaci, kdy národy Evropy volají po imigrantech.., prý v zájmu zachování a růstu, stále vyššího růstu tzv. HDP.

A jsme u jádra věci. V zájmu růstu tzv. HDP tak zvané vlády ,,pravicové“ (podle mne poněkud však s bezcitností k Lidství, skrývanou právě za název ,,pravice“), spolu s dalšími jim v tom ,,přisluhujícími" nastolily legislativu v naší zemi například, s natolik myslím,,asociálními prvky“, „částkami jimi ustanovenými všemi minimálními“ v naší České zemi, a ponechávajíc je dlouhá Léta beze změny, bez valorizací například i též, o kterých píši na svém blogu: www.GoldenFriendOne.blogspot.com (s tamními všemi odkazy důležitými, jenž jsou klíčem ke zvládnutí a napravení situace v naší zemi České), že tím v důsledku toho dle mého názoru bylo zapříčiněno, historicky, postsametově do současnosti, jak na tomto blogu s tamními všemi odkazy též uvádím, snížení porodnosti v naší zemi. Kterou dnes demografové označují za ,,stárnutí populace“, které však též není ničím jiným, nežli jejím vymíráním. ( a doplňování jí imigranty).

Fanatismus honby za růstem HDP nabral ve světě takových rozměrů, že se strárnutí populace projevuje ve více zemích světa. V některých zemích prostě jen Lidé nechtějí mít více dětí, chtějí se ženy raději věnovat ,,kariéře“ a mít si tak více peněz na požitky své.

Na jaké požitky?

Například na cestování k moři, létání letadlem si, užívání si po barech, po divadlech, po koncertech, jezdit si v luxusním automobilu, bydlet v nákladných luxusních domech si, mít svou služku si, jezdit si lyžovat...lézt po horách...prostě, jak se píše například i takřka v každém ženském inzerátu na seznamkách ,,hledám muže k seznámení vážně“ , ženy si chtějí (jak jim programátoři těchto seznamek předdefinovali k ,,zakliknutí si tam“, na těch seznamkách, ve svém profilu si), chtějí si tedy ,,užívat si a bavit se“. To by však, myslím, bylo možné i s více dětmi, a možná tím i radostněji s nimi.(Je také známo, že kolem věku 50 let, někdy dříve, někdy později, Lidé zaznamenávají různé zdravotní obtíže své...někdy závažné, jindy méně závažné...proto vřele doporučuji zde ještě jednou všem, pověnovat se inspirací svou, případně, ve svobodné však vůli své si, v životě svém, receptáři: www.atjstekrasna.blogspot.com ) .



(Mimochodem...viděl někdo z Vás auru člověka?

A viděl někdo z Vás auru osobního automobilu, a jeho motoru? Běžícího, a vybuchujícího si uvnitř motoru?

A teď si představte, že se tyto dvě aury při usednutí za volant smíchají…

Jak asi může vypadat život toho řidiče...který má ve své auře si někdy občas, jindy trvaleji, přimíchánu auru motoru, vozidla?

Měřitelná na úrovni pozemské, Lidských bytostí prý bývá asi tak do vzdálenosti několika desítek metrů. Přičemž se prý dá i vyfotit, do vzdálenosti cca 25 cm od těla...Proto by Lidé měli věnovat maximální pozornost všemu, co mají ve svém okolí, co je ovlivňuje, zejména pak okolí blízkému, na úrovni těla, bytu, domu, města, státu...i jaké emoce, řeči šíří...to je tzv. ,,akupunktura prostoru“, leckdy zvaná též i naukou s názvem Feng-Shui (voda-vítr). Jelikož, to, co, nebo koho, máme ve své auře, ve své blízkosti, tím jsme, a takový máme život. Na větší rozepisování se o auře zde prostor sice není, ale chtěl jsem zde jen nastínit další souvislosti..důležité.)



Inu, společnost, česká, a nejen česká, má nyní, co chtěla. Nyní stárne, tedy ,,vymírá“. A je nahrazována postupně imigranty.

Je však tohle vše například v souladu s principem pro život?

Tedy s principem, proč Bůh stvořil člověka ?

Jedna hlopupost na sebe ,,nabaluje“ další, a další.

Jak se chovají například k Lidskému zdraví v důsledcích svých nadnárodní společnosti různé?

I například farmaceutické ?

Především sledují své zisky si.

Víte, jaké bývají marže, přirážky jejich na výrobcích jejich například různých ?

Nevíte? O některých, těch farmaceutických se lze dočíst například v knize ,,Nespěchejte do rakve“.

Zdravotní pojišťovny některé z nich sice proplácejí, avšak stejně vždy na toto musejí Lidé, národy vydělat.

Víte, jaká je například obchodní přirážka zboží, výrobků, jako jsou například automobily ?

Či prostá výrobní cena hamburgeru, či jednoho rohlíku ?

Bytu ?

Domu ?

( A víte například, že ke kvašení těsta mívají výrobci různě ve zvyku prý mimo jiné používat též cukr?..)

Říká se prý, mimo jiné, že tělo, mozek, cukr potřebuje...Já na to říkám,...Lidé toho napovídají…

Ono nejde o to, že by mozek cukr nepotřeboval, nebo tělo, tedy správněji ,,glukózu“,

v tom souhlasím, tělo jistě glukózu potřebuje..ovšem jde o to, ,,jakou“).

Obchod je založen především na ,,tajení“ pořizovací ceny kupujícímu, obvykle, v tzv. ,,tržní ekonomice“ se zběsilým sledováním nekonečného nárůstu tzv. HDP.

Ovšem, hranice reálna, směrem k životu, již byla překročena.

Neboť nastaly časy, kdy se růst HDP vlády snaží dohánět ,,doplňováním“ ,,rychlé pracovní síly“ tedy imigranty, kdy se vlády tudíž nemusejí díky těmto imigrantům starat, pečovat tudíž tolik, o vlastní populaci svých dětí do 26 Let.

(Poznámka: Máme zde internet, a chudé Lidi, kteří když se přes něj seznámí, například, v naší České zemi, s milovanou osobou svou, nemají ani dostatek peněz na to, aby se za tou svou milovanou osobou dojeli podívat...smutné..na druhé straně zde máme pana multimiliardáře, bývalého ministra financí, dle informací z médií, například, dnes premiéra v demisi, s vládou svou, která jakožto jedna z vlád v řadě, postsametově, i dosud, ponechává, i přes má mnohá, četná upozorňování písemná, jak píši na svém výše uvedeném blogu, mnoho desítek tisíc Lidí, obyvatel českých, v pozici ,,bezdomovců“, například. Kdo za toto například nese odpovědnost? Nikdo?

Podle mne takovýto přístup vládnutí je přinejmenším sociálně i Lidsky hanebný. Neboť nežijeme v poušti, ani na prérii, ale ve společnosti Evropské, uprostřed Evropy, s kapacitami i infrastrukturou, i s ekonomicko-sociálním potencionálem dostatečným, aby tomu tak být nemuselo.)

Jděme však v tématu před poznámkou, závorkou, výše uvedenou, dále:

Tento trend nyní, jak vnímám, Evropa, přijala za svůj asi standart. (Asi možná i jakýsi svůj ,,marketingový plán“ pro růst HDP). Není nic snazšího, když imigrantovi, který zde nemá naše státní občanství ještě, dojdou síly například, přestane zde pracovat, neprodloužit mu už zde jeho vízum, například...a na jeho místo přijmout imigranta jiného.

Tito imigranti jsou v podstatě tudíž, myslím, takovými dobrovolnými otroky v zemích Evropy, kam přijeli, obvykle. Po nějaké době se jim snad i podaří získat si státní občanství.

Toto je tedy, jak vidím, růst HDP. Zadlužovací se ,,kreditní“ ekonomika.

Japonci už si na tomto začínají prý stavět svůj růst HDP, tedy různé své ,,byznysy“, které však jsou již pro země Evropské, zřejmě, (pokud okamžitě nezmění sociální politiku svou, směrem ke zvýšení dostatečnému porodnosti), nevyhnutelné.

Je, myslím si, příjemné, když vyjdem ven, vidět na stromech zpívající ptáčky si, radostně, pod nimi na hřišti skotačící si děti v parcích, na Lavičkách je radostně sledujících seniory například..opečovávanými.

Co zbylo z toho světa?

Co nám zbyde?

Těm seniorům?

Ti ptáčci, na stromech? A budou radostní?

Opečovávaní senioři japonskými roboty, budou z toho, i ti ptáčci na to se muset dívající..radostní ??? Jak nám budou zpívat ???

Cesta návratu k životu však, myslím, ještě existuje. A proto zde píši tyto své řádky.



Zde je návod:



Oprostit se od hloupostí. Tedy:



*Stravovat se v zájmu vlastního zdraví pH vyváženou stravou, s podporou zemědělců, s inspirací svou po vzoru dle receptáře www.Atjstekrasna.blogspot.com zajistit si tak, národ, národy, své zdraví, svou národní si zemědělskou soběstatčnost.



*umírnit se v aktivitách, a zálibách, které vedou k nadspotřebě ( vůči svém vlastnímu zdraví, k ekologii, k přírodě, matce naší, k planetě Zemi.. ) .



Že by neměli pak Lidé co dělat?



Vyvedu Vás z omylu.., naopak, tímto teprve vše, vývoj, rozvoj, řádný, v souladu s Božstvím, myslím, co do aktivit člověka, PROSPERITA, začíná:



*Nechť Lidé zavedou si prvotně ekonomicko-sociální podmínky pro život ..důstojný svůj“ VŠEM, bez prvků asociálních, o kterých píši na svém blogu www.GoldenFriendOne.blogspot.com s přihlédnutím k textu tohoto blogu, a k textům všech jeho tamních odkazů.



*Nechť Lidé se milují, a vzájemně si vždy a všude, dostatečně, Lásku, péči, projevují, počestně, ctnostně, ušlechtile.



*Nechť Lidé o PROSPERITU svou pečují, péčí o sebe navzájem...dostatečnou vždy si, všudy přítomnou, počestně, ctnostně, ušlechtile..



*Nechť Lidé rozvíjejí si vzdělávání své, dostatečné, i celoživotně, celospolečensky, i vládou hojně podporovaně si, počestně, ctnostně, ušlechtile..



*Nechť Lidé společensky, vědou i výzkumem počestným, ctnostným, ušlechtilým, před Bohem, se rozvíjejí.



*Nechť Lidé staví domy, krásné si, interiéry potřebné krásné si různé, nechť si je zvelebují různě, staré nechť boří, jen když je to nezbytné…když už nejdou opravit, počestně, ctnostně, ušlechtile..



*Nechť Lidé kultuře, umění počestným, ctnostným, ušlechtilým se věnují...každý, koho co baví různě…



*Nechť Lidé vzájemně si rádi ,,vydělat, vydělávat“ nechají dostatečně, počestně, ctnostně, ušlechtile, ve všech oblastech svého jim vlastního umění.



*Nechť Lidé jsou humánní k Lidství



*Nechť Lidé všímají si vzorů mistrů, a nechť se od nich učí, a toto pak nechť si různě počestně, ctnostně, ušlechtile, a v Lásce rozvíjejí.



*Nechť Lidé zpívají, radují se, různě, počestně, ctnostně, ušlechtile., před Bohem v Lásce čistě.



*Nechť Lidé zaměřují své aktivity, i neaktivity, v co nejlepší harmonii s ekologií, s přírodou, se zdravím.



*Nechť Lidé ,,dostatečně“ mají kapacitu svou, potencionál svůj, bránit si své tyto hodnoty všechny, označené zde výše hvězdičkou, před hloupostí Lidskou, před zlobou, před mamonem, před barbarstvím případným ( je dobré pro národ, i pro národ Český, být součástí mezinárodního obranného vojenského paktu například NATO, případně i dalších v budoucnu Evropských různých ,,dobrých, tedy vzniklých pro dobro, pro obranu životů, a podobně“ obranných společenstvích, je ale také dobré nespoléhat vždy jen na toto, ale mít i vlastní dostatečnou sílu k obraně vlastního Lidu...neboť každý systém může, byť třeba jen na chvilinku, selhat..a taková chvilinka by se mohla stát pro nepřipravenou zemi, vládu, stát, národ ,,osudnou“.)



Poznámka závěrem tohoto mého zdejšího příspěvku: Ještě se zde chci vyjádřit k radosti Lidí z plavání...například...bylo by prosím možné, aby společnost nebyla lhostejná k tomu, že chlor (nejen například), který tělo při plavání v bazénech například, různě póry a jinými svými tělními otvory například, vstřebává, není zrovna pro tělo příliš ,,výživnou“ chemikálií, a aby tedy společnost si ,,nahradila“ chlor v bazenech dostatečnými filtry například, či mořskou solí, či kombinací tohoto?? Nebo aby vědci nám dali nějakou jinou alternativu v bazénech skutečně v harmonii se zdravím člověka ?.. Tedy...čistě ,,naturopaticky“..či homeopaticky...myšlena poznámka má tato...protože se skutečně na tento stav věcí jaksi, dnes, v době vědeckého a průmyslového rozvoje 4D technologií například.. jak se v jedné z písní ,,halejůja“ například, významově obdobným uvádí…,,kdo se má na to vše dívat?“



Co že bude v takovém případě s tzv. ,,nadnárodními společnostmi“, chrlícími Lidstvu různé své ,,preparáty“ nesouladné se zdravím i mnohdy? Inu, přeorientují své aktivity směrem ku zdraví a ,,prosperitě“ Lidstva. Nic jiného jim nezbyde.



A co bude s různými obchodními centry, a tamními například fast-foody? Udělají totéž.



Toto je vize aktuální, i budoucnosti Lidstva, má-li zdravě, v co nejlepším si zdraví, kondici, národ Český, i civilizace, jak ji známe, pokračovat ve své evoluci.., si myslím.



Přeji celé společnosti, Lidstvu Lásku Boźskou, štěstí, radost, i tu vytouženou prosperitu VŠEM:-)

Přeji všem bytostem, ať jsou šťastny, v počestnosti své, za přítomnosti ctností, a ušlechtilosti své, v Lásce Božské.



Jak píši v úvodu, nedělám si velkou iluzi o tom, že se mými řádky zdejšími bude společnost, ať už Česká, či širší, zaobírat, či dokonce se jimi řídit...avšak, přeci jen.. nedalo mi to:-) se nezmínit, jelikož otázku obezity a ,,hubnutí“(nejen) vidím v těchto, širších souvislostech.



Jsem rád, že jsem se zde mohl takto veřejně podělit o svůj názor.., a můžu jít, klidně si, na procházku. Je dnes neděle Velikonoční:-) venku krásně, sluníčko tam svítí...krásně.